Onbekenden hebben het afgelopen weekend een flinke ravage op ons middenterrein aangericht. Ze lieten een (meegebrachte) oude koelkast exploderen, vermoedelijk met behulp van zwaar vuurwerk.

De ontploffing was zo zwaar, dat de groenteladen van de koelkast op ons terras terechtkwamen. De ravage werd zondag door leden van onze vereniging ontdekt en op foto vastgelegd. De leden hebben direct het bestuur op de hoogte gesteld.

Enkele foto’s staan hieronder. Ze geven een goed beeld van de gevolgen. Het middenterrein lag bezaaid met het ‘puin’ van de koelkast.

Hoewel er geen bezittingen van onze vereniging zijn beschadigd, is de zorg over de gebeurtenissen groot. Immers, er is momenteel een hausse waar te nemen in vandalismegevallen op sportpark Het Schenge. Bij rugbyclub Tovaal werden vernielingen aan het clubgebouw aangericht. Ook bij voetbalvereniging SSV’65 vielen vernielingen te noteren.

Bij Tovaal zijn de daders (een weekend daarvóór) vastgelegd op bewakingscamera. De rugbyclub geeft de verantwoordelijken een week de tijd om zich vrijwillig te melden. Zo niet, dan wordt alsnog aangifte gedaan bij de politie.

 

koelkast1_2019.jpg

koelkast2_2019.jpg

koelkast3_2019.jpg

koelkast4_2019.jpg

 

Share this post